Hovedsiden

Om oss

Arrangement

Gamle filmer på DVD

Kalenderen

Ingaheftet

Bygdedagen

Meieriet

Varteig Bygdemuseum

Inga fra Varteig

Kulturminneregistrering

Artikler

Postkasse

Lenker

Indeks-overskrift

2014.07.29 - 1236 bilder

Varteig Historielag
Stiftet 8.2.1982


Du er besøkende nr:

2345 Varteig-bilder ligger ute på nett

Nøyaktig 2345 bilder med tilknytning til Varteig ligger nå ute på vårt nettbaserte bildearkiv. Og det er et faktum bare to og et halvt år etter at arbeidet startet med å legge fotografier på nett.

Dette bildet av brødrene Georg og Peder A. Bøe på en DKV motorsykkel hjemme på gårdstunet på 1950-tallet uten sidestykke det bildet som er sett flest ganger på nettet. Over 7400 ganger er bildet åpnet. Trykk her for å gå til bildet i arkivet.

Ett av 2345 flotte bilder på nett. Vi ser søskenflokken på Bergby-Vestigærn, August, Hartvig, Arnt, Torstein, Sander og Ole Bergby. Søskenflokken besto av elleve, seks gutter og fem jenter. Sett 2800 ganger. Trykk her for å gå til bildet i arkivet.

Knut Øyvin Skaar er imponert over responsen på bildearkivet.
Foto: Øistein Bøe.

(Publisert 22.05.2014. Sist oppdatert 16.09.2015)
Knut Øyvin Skaar i Varteig Historielags webkomité er godt fornøyd med arbeidet som er gjort dette første året.
– Vi publiserte de første bildene på vårt digitale fotoarkiv 2. juni 2013. Drøyt to år senere har altså publikum 2345 bilder tilgjengelig gjennom albumene som ligger på historielagets hjemmeside, konstaterer Skaar. Hittil i år er 695 bilder publisert på nett, og arbeidet fortsetter for fullt.

Gir nye bilder
Majoriteten av bilder som er publisert de siste to årene er nylig innlevert bildemateriell til historielaget. – Vi har gledelig stor pågang fra folk som gjerne vil stille bilder til rådighet for oss. Det er vi svært takknemlig for, og vi ser gjerne henvendelser fra flere, sier Knut Skaar.
Han er dessuten overbevist om at fotoalbumene på nett har bevisstgjort mange som sitter med interessante Varteig-bilder. – Vi presenterer jo eksempler fra bildearkivet både på hjemmesiden, på Facebook og gjennom informasjon ut til medlemmene. Dette har nok vært med på å øke fokus på bildearkivet vårt, framholder han.

Avtale med ØFB
Varteig Historielag har sett viktigheten av å sikre fotomateriell helt siden laget ble startet i 1982. Parallelt med utgivelsen av de årlige kalenderne ble det også sikret bilder for arkivet.
Dette var lenge før muligheten for lagring eller publisering via data åpnet seg, og derfor ble det inngått avtale med Østfold fylkes billedarkiv for avfotografering og arkivering i ØFB.

Dette flotte bildet er det nest best besøkte fotografiet i vårt bildealbum, og er åpnet 4700 ganger. Bildet er tatt i 1919 og viser far Anders Eriksen Kokkim sammen med tre av barna sine på Kokkim, Einar, Inger Marie og Signe Pauline. Trykk her for å gå til bildet i arkivet.

– Et betydelig antall gamle bilder fra Varteig ligger derfor arkivert i billedarkivet som nå sorterer under Østfoldmuseene, og Varteig Historielag har inngått avtale med ØFB om skanning av dette materialet slik at vi også kan få publisert disse bildene på nett, forteller Knut Øyvin Skaar.

Fantastisk respons
Varteig Historielag opplever en fantastisk respons på bildearkivet på nett. Rundt 3000 bilder blir i gjennomsnitt åpnet hver eneste dag, og rekorden er 14.045 åpnede bilder på én dag. Vi har forlengst passert en million besøk i bildealbumene.
– Tatt i betraktning at vi er et historielag i ei lita bygd, er dette besøkstall som er svært imponerende. Vi ser også responsen når vi legger ut bilder på vår Facebook-side. Her har vi opplevd at bilder har blitt sett av mer enn 1500 personer, forteller Skaar.– Dette motiverer selvsagt til fortsatt innsats, og vi kan garantere publisering av mange og flotte bilder også i tiden framover, lover han.

Bli medlem av fotoalbumet!
Knut Øyvin Skaar slår ellers et slag for medlemskap i Varteig Historielags Fotoalbum. Dette er selvsagt gratis, og uavhengig av om man er medlem i historielaget.
Et registrert medlemskap gir mange fordeler, som eksempelvis at man kan kommentere bilder, se andres kommentarer, man kan søke detaljert i de ulike albumene på alle mulige tekstkombinasjoner og man kan øke størrelsen på bildene som vises på skjermen.
Medlemmer av albumet vil også kunne generere sitt eget privatalbum med bildene som ligger ute på vårt arkiv, og man kan laste ned de bildene man måtte ønske. Dessuten er det et vell av ulike muligheter for hvordan man kan sortere bildene på skjermen.
– Medlemsfordelene er mange, og vi oppfordrer interesserte til å gå inn på bildearkivet og registrere seg som medlem, avslutter Skaar.

Les mer om fotoarkivet ved å trykke her.

Gå til Varteig Historielags Fotoalbum ved å trykke her.

Øistein Bøe