Hovedsiden

Om oss

Arrangement

Gamle filmer på DVD

Kalenderen

Ingaheftet

Bygdedagen

Meieriet

Varteig Bygdemuseum

Inga fra Varteig

Kulturminneregistrering

Artikler

Postkasse

Lenker

Indeks-overskrift

Grasrotandelen - La historielaget få grasrotpengene!

Varteig Historielag
Stiftet 8.2.1982


Du er besøkende nr:

La historielaget få grasrotpengene!

Varteig Historielag er innvilget deltakelse i grasrotandelordningen. Det betyr at historielaget kan få fem prosent av den innsatsen du legger igjen i ulike spill knyttet til Norsk Tipping.

Sørg for at Varteig Historielag får grasrotandelen av det du tipper for i Norsk Tipping!

(Lagt på nett 04.01.2011.)
Kari S. Lunde, styreleder i Varteig Historielag, er svært godt fornøyd med responsen så langt på Grasrotandelen. – Vi forventer ikke de store summene, men alle monner drar, sier Lunde.
Hun er opptatt av å sikre økonomien i historielaget, og håper at midler fra Grasrotandelen kan bidra i så måte.
Varteig Historielag opptok et banklån i 2010 på 235.000 kroner for å kunne løse inn Meieri-tomta. Nedbetalingen av lånet går sin gang, men det sier seg selv at alle bidrag mottas med stor takk - også gjennom Grasrotandelen.

Først ut
Varteig er for øvrig første historielaget i Sarpsborg-distriktet som blir godkjent som deltaker i grasrotandelordningen. Bekreftelsen kom i brev av 10. november 2010 fra Frivillighetsregisteret ved Brønnøysundregistrene.
Det er på landsplan store summer det dreier seg om. I 2009 genererte ordningen 211 millioner kroner. I 2010 endte man på nesten 260 millioner kroner.
Den organisasjonen som uten sammenlikning har høstet mest ut av Grasrotandelen er Vålerenga Fotball, som i 2010 fikk omkring to millioner kroner inn på driftskontoen fra Norsk Tipping.

Slik gjør du det
Det er såre enkelt å registrere seg, og dermed sørge for at din andel av tippeinnsatsen kommer Varteig Historielag til gode.
Ta med deg ditt spillekort fra Norsk Tipping innom en kommisjonær, og si at du vil gi din andel av Grasrotprosjektet til Varteig Historielag. Den eneste informasjonen du trenger, er lagets organisasjonsnummer – hvilket er 991901809.
Da vil fem prosent av din tippeinnsats automatisk bli overført til historielaget – vel og merke uten at det innvirker verken på ditt innsatsbeløp eller den premien du måtte være heldig og vinne.
Registreringen kan for øvrig også skje på www.norsk-tipping.no. Da går du på ”Min side”, trykker ”Grasrotandelen” og fyller inn organisasjonsnummeret 991901809. Alternativt at du søker opp Varteig Historielag.
Vanskeligere er det ikke å gi et bidrag til det lokalhistoriske arbeidet i Varteig!

Hjelp historielaget å spre denne informasjonen ved å fortelle dine venner om prosjektet.